SAS tøver overfor fagforening

Hvilemodulet for kabineansatte på nogle af SAS langrutefly opfylder ikke krav fra SAS danske kabineforening.

Hvilemodul for kabineansatte på nogle af SAS langrutefly.

LUFTFART: Efter fagforeningen for SAS kabineansatte i Danmark, over en måned forsinket, underskrev ændring af overenskomsten, tøver SAS med at godkende sin egen aftaletekst. ”Vi er interesseret, men der er endnu ingen aftale,” siger SAS.

”Uenigheden mellem os i CAU og SAS handler ikke om gardinet – men om, at SAS ønskede ændringen i den nuværende overenskomst. Her skal begge parter være enig om ændringer. CAU var ikke enig,” sagde formand for Cabin Attendants Union, Christa Ceré, søndag til standby.dk

Gardin-sagen handler officielt om hvilemoduler for kabineansatte på SAS langruter, CAU kunne oprindeligt ikke acceptere, at der på nogle af SAS langrutefly efter ny kabineindretning ikke mere var hvilemoduler med en lukket dør, men at de kabineansatte nu kun sad adskilt fra passagererne af et gardin.

Sidste uge ændrede CAU holdning til den nye tillægsaftale, der skulle have været underskrevet sidst i april i år, og accepterede den. Det har SAS endnu ikke gjort.

For i mellemtiden var der sket det meget belejlige for SAS, at der var kommet udbryderforening fra CAU, Skandinavisk Kabineforening, der som nærmeste eneste punkt synes at have Ja til SAS krav til flyvninger med gardin-flyene.

Fra SAS presseafdeling i Danmark, skrev Anna Vibeke Nielsen, i går til standby.dk: ”SAS fremsendte 26. april i år endeligt aftaleforslag om hvilemodulet til CAU. I dette bad SAS, CAU meddele SAS 27. april, om CAU ønskede at indgå aftalen. Det ønskede CAU ikke – og aftaleforslaget er dermed ikke længere aktuelt.

Det er dette aftaleforslag fra 26. april, CAU nu har underskrevet. SAS har siden 1. januar været tvunget til at indrette sin produktion ud fra, der ikke fandtes en Hvilemodulsaftale.

SAS har noteret, at CAU nu er parat til at indgå den aftale, man tidligere har afslået. Men der er ikke indgået en aftale, selv om man kan få det indtryk, når man læser det, CAU kommunikerer,” siger Anna Vibeke Nielsen.

SAS ville i går ikke svare på, hvorfor man ikke vil underskrive sin egen aftaletekst – eller hvad Plan B er i sagen.