Så gik uge 32 i rejsebranchen

regnvejrSTATUS: For nogen gik det bedre end for andre. Og byger, der går og kommer, er fortsat den danske sommer.

Af Ejvind Olesen

GODT SAGT: ”Jeg tror det er svært at tænke gode tanker, hvis man skal sidde på et udpint konferencehotel med nylontæpper, lavt til loftet og dårligt lys.” Hotelejer Alexander Kølpin i Visitor.

FIASKO: Den danske sommer er ikke, som den har været. Eller er den? I år har den indtil nu været en skuffelse. I juli fik vi en gennemsnitstemperatur i døgnet på 16,4 grader. Det er en grad under gennemsnittet. Der var kun 3,7 sommerdøgn med over 25 grader i løbet af ugen fra 20 til 25. juli. Tropedøgn må vi tænke os til. Ikke bare èt døgn blev det til med over 20 grader hele tiden. Synd især for dem, der har lejet dyre sommerhuse ved den jyske vestkyst, hvor blæst og regn har domineret.

FALD FREMEFTER: Uden 70 fødselsdagslys og kage gik det pludselig den rigtige vej for SAS med rekordagtig belægning på 88,2 procent i juli. Forpinte aktionærer kvitterede med en kursfremgang i løbet af to døgn på 13,2 procent – Nu er kursen ”kun” faldet 23 procent siden nytår.

DYR SUCCES: Entreen i Disneys teamparker bare stiger og fortsat gør det til en meget dyr fornøjelse at gå en tur i Disney World. Det giver resultat for Walt Disney – selskabet, som for den del af virksomheden i sidste kvartal, er gået seks procent frem til ca. syv mia. kr. i overskud – Den sidste nye park i Shanghai i Kina åbnede i juni, men her kommer resultatet i næste kvartal.

GENNEMTRÆK: Situationen i Københavns Lufthavn hvad personale i ruteudviklingsafdelingen angår er bemærkelsesværdig. Det hele startede med, at chefen, Ole With Christensen, pludselig blev fyret sidste år, og nu er i Sverige. Herefter er fulgt en stribe ansatte, som nu får jobs ved konkurrerende lufthavne i Norden. Er det selvforskyldte plager, eller er gruppen mon blevet styrket? Det kan ikke afgøres på afstand. Men en noget besynderlig personalepolitik. Også selv om der er kommet endnu flere nye ruter til København.

NEDTUR: Forsinkelser hørte til dagens orden i Englands lufthavne i det år, der sluttede med marts her i 2016. Næsten en fjerdedel af flyene var forsinket mere end et kvarter. Over 10.000 fly var mere end tre timer forsinket. Gatwick og Manchester lufthavne var de værste. Blandt de mest forsinkede flyselskaber toppede Pakistan International Airlines, fulgt af Air India og med USAirways på tredjepladsen. Which? har offentliggjort tallene i denne uge. Og hvem er så det? En stor privat britisk forbrugersammenslutning.

GØR DET SELV: En af sommerens værste råd til læserne kom i BT i forbindelse med en såkaldt budgetvenlig sommer: ”Der er en grund til, at rejsebureauerne tjener penge. De skriver en ekstra regning ud over selve rejsens pris for at hjælpe dig med bookingen. Find selv med fordel den nemmeste løsning på nettet,” var avisens råd. Der er en grund til, at BT ikke tjener penge i denne sommer. Læs bladet gratis på nettet.