Hotel- og restaurantbranchen mangler arbejdskraft

3
Kirsten Munch Andersen.
Kirsten Munch Andersen.

HOTELLER: Mere end hver femte hotel og restaurant har oplevet, at de må sige nej tak til ordrer, viser en ny opgørelse fra Horesta.

Det er næppe nogen hemmelighed, at flere hoteller og restauranter, ikke mindst i provinsen, har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Næsten 40 procent af de virksomheder, Horesta har spurgt, svarer, at de i høj grad eller meget høj grad oplever mangel på arbejdskraft. Det er betydeligt flere end man tidligere har hørt.

22 procent har simpelthen måtte sige nej til ordrer, fordi de ikke havde tilstrækkeligt med personale.

”Det er et tab for den enkelte virksomhed og en trussel både mod væksten i vores erhverv og i samfundsøkonomien i form af tabte arbejdspladser, siger Horestas politiske chef

Undersøgelsen viser også, at det bliver endnu vanskelige i de kommende år. Det er især mellemstore hoteller og restauranter, som har de dystre forventninger.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Hotel- og restaurantbranchen mangler arbejdskraft"

Notify of
avatar
John Henry
John Henry

Da ingen danskere gider disse jobs, ligger det vel lige til højrebenet at ansætte nogle flygtninge eller indvandrere. Der er bare at komme i gang (eller uh-nej, så kunne det jo være de blev her )

Olfert Kristensen
Olfert Kristensen

Det lyder som et klassisk eksempel på markedsmekanismer. Med det mener jeg naturligvis udbud og efterspørgsel……op med lønningerne og bedre ansættelsesforhold, så skal der nok blive tiltrukket flere medarbejdere. Hvor der er vilje er der en vej.

Annelise Kristensen
Annelise Kristensen

For lave lønninger, kr. 125,- i timen for et stort slid og det uanset om det er aften, nat eller week-end, her tænkes kun på service jobs såsom reception, servering m.m. I forvejen arbejder østeuropæer med rengøring af værelser m.v. – flot arbejde, formodentlig vil ingen andre tage det, kig igen på lønniveau og arbejdstider.

wpDiscuz