DFDS serverer stadig flere julefrokoster

Restaurant til store og små selskaber

TURISME: DFDS har de seneste år set stor vækst i passagerer mellem København og Oslo for at holde firmajulefrokost ombord. I perioden med julefrokoster spises over 15 tons dansk og norsk julemad.

DFDS dækker op til stadig julefrokostgæster på rederiets største passagerrute, København-Oslo. Samlet havde strækningen sidste år over 750.000 rejsende.

”Alene når det gælder julefrokostgæster forventer vi i år omkring 10.000 – en stigning på ti procent i forhold til sidste år,” siger landechef for DFDS i Danmark, Kevin Helsinghof, til standby.dk og tilføjer: ”Vi markedsfører vores julefrokost-koncept i november og frem til jul, som en anderledes julefrokost. At et minicruise med Oslo-båden ikke bare er en julefrokost, men en rejse med kollegerne. Og ingen skal køre hjem.”

Landechefen forklarer fremgangen af julefrokostgæster med, at flere, typisk mindre, firmaer igen bruger flere penge på at fejre julen – og at man gerne vil ud fra sine daglige kontorer og møde andre. Det er der mulighed for på Oslo-båden. Der sejles dagligt i hver retning mellem København og Oslo med skibene Crowne Seaways og Pearl Seaways.

”Vi ser også at stadig flere firmaer inviterer de ansattes partnere, så de kan få en lille miniferie og møde den bedre halvdels arbejdskolleger. En typisk booking til vores julefrokost-cruise er 10-12 kolleger; grupperne er sjældent større end 25-30,” siger Kevin Helsinghof.

Uden mad og drikke…

Med over 10.000 gæster booket alene til julefrokoster hos DFDS – samt de mange øvrige af rederiets gæster, der også køber julebuffeten, bliver der naturligvis konsumeret store mængder mad og drikkevarer.

Der forventes i år på de kommende julebuffeter spist bl.a. et tons svinemørbrad, 1,6 tons små frikadeller og 1,6 tons rødkål, to tons røget laks, to tons svinekam og to tons ris a la mande med 400 kg kirsebærsauce.

Der er naturligvis også tænkt på norske julespecialiteter til rederiets norske gæster – her serveres i perioden med julefrokosterne bl.a. to tons lutfisk samt fire tons pinnekød (lammekød).

DFDS blev i øvrigt i starten af denne måned igen årets vinder af Danish Travel Award som Bedste Passagerrederi med trafik mellem Danmark og udlandet. I denne kategori stemmer kun forbrugerne. Danish Travel Award arrangeres af Stand By og blev i år afviklet for 22. gang og som de seneste år holdt i Cirkusbygningen i København.