Danske hoteller tabte udenlandske overnatninger

 

bella sky comwell hotelTURISME: Siden 2012 har de danske hoteller i september år for år sat ny rekord i antallet af udenlandske overnatninger. Men i år knækkede kurven. Der var dog samlet fremgang pga. flere danske overnatninger.

Den danske hotelbranche tabte i september i år 0,9 pct. af de udenlandske overnatninger sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

En væsentlig forklaring er, ifølge Horesta, at der nu er tilbagegang på hotelbranchens tre største markeder: Norge, Sverige og Storbritannien.

Der har længe været tilbagegang af norske og svenske hotelovernatninger i Danmark. Det nye i september er, at Storbritannien nu også er gået tilbage. Det opvejes af vækst på andre markeder som Spanien, Italien, Frankrig, Holland, Japan, Kina og Rusland.

”Vi har igennem en årrække set markant vækst på det britiske marked. I august lå vi på samme niveau som august i fjor, og i september har vi så haft et fald. Om det er effekten af Brexit, er endnu for tidligt at konkludere. De seneste tal fra Storbritannien tyder ikke umiddelbart på, at den britiske økonomi er hårdt ramt, men værdien af det britiske pund er faldet. Det gør det dyrere for briterne at rejse udenlands,” siger Jens Zimmer Christensen, Horestas bestyrelsesformand.

Trods nedturen på de store markeder kom hotelbranchen ud af september med en vækst på 3,1 procent i forhold til samme måned i fjor. Det skyldes, at antallet af danske hotelbesøg steg seks procent.

Den procentvise største vækst leverede Region Sjælland med et plus på 7,4 pct., Syddanmark gik frem med 5,1, Nordjylland med 4,5, Region Hovedstaden med 2,7 pct., mens Region Midtjylland lå på samme niveau som i september sidste år.

Septembers vækst skyldtes først og fremmest ferieturisterne. Her var der en vækst på 5,7 pct., mens forretningsturismen gik frem med 0,7 pct., oplyser Horesta.