Danske hoteller havde bedste juni nogensinde

Radisson Blu Royal HotelTURISME: Danske hoteller havde i juni 39.000 flere overnatninger sammenlignet med sidste år. Stigningen var størst i Syddanmark og Midtjylland. Der var ingen vækst i hovedstaden – men det er der god forklaring på…

De danske hoteller fik en god start på sommeren, viser nye tal fra Danmarks Statistik, en fremgang på 2,7 pct. gav den bedste juni nogensinde, oplyser hotelbranchens arbejdsgiverforening, Horesta.

Væksten skyldes navnlig, at hotellerne i Syddanmark og Midtjylland så vækst på hhv. 7,5 og 8,8 pct. De to regioner stod tilsammen for 34.000 af de 39.000 ekstra hotelovernatninger i juni i forhold til juni sidste år.

I Region Syddanmark var det især erhvervslivet, som bidrog til den høje vækst. I Region Midtjylland skyldes fremgangen også flere forretningsgæster, men især flere feriegæster, noterer Horesta.

Den største procentvise vækst i hotelovernatninger leveres af hotellerne i Region Sjælland med fremgang på 9,9 pct., som primært forklares med flere ferierejsende.

Region Hovedstaden oplevede ingen vækst i overnatninger i juni. Men, noterer Horesta, bag dette gemmer der sig noget positivt: antallet af solgte hotelværelser steg.

”I juni i år havde København flere store kongresser og konferencer. Mens ferieturisterne ofte bor flere på samme værelse, bor erhvervsturisterne typisk alene. Det betyder, at der udlejes flere værelser, uden at det nødvendigvis giver flere overnatninger,” siger Horesta-formand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen.

Antallet af udenlandske overnatninger faldt på landsplan 2,2 pct., mens de danske steg 7,2 pct.

Store markeder som Norge, Sverige, Finland og USA gik tilbage, mens kineserne, englænderne, tyskerne, hollænderne, franskmændene, spanierne og italienerne bidrog positivt til hotellernes overnatningstal for juni.

”Vi forventer generelt en rigtig god sommer for branchen. Vi hører fra vores medlemmer over alt i landet, at der er stor aktivitet og øget omsætning pr. værelse. Men uden for de store byer er der desværre områder, hvor det er sværere at skabe vækst,” siger Jens Zimmer Christensen.