7.2 C
København
tirsdag 23. maj 2017

NYHEDSARKIV

Stor luftfartsgruppe får ny chef i Danmark

LUFTFART: Med erfaring fra SAS og senest reservationssystemet Travelport er en dansker fra næste måned ny salgschef i Danmark for to af Europas største flyselskaber. Hun erstatter landechefen, der har fået nyt job.

Nordisk samarbejde om flere turister

TURISME: Fælles markedsføring af Norden på fjernmarkeder som USA og Kina og samarbejde om innovation, digitalisering, statistik og forskning er indsatsområder i det kommende samarbejde.

Turistbranchen vil styrke nordjysk vækst

TURISME: Erhvervslivet og politikere i Nordjylland går sammen om at forbedre vækst gennem turisme. Målet er bl.a. at tiltrække flere turister.

Berømt hotel renoveres

HOTELLER: Et af Danmarks mest berømte 5-stjernede hoteller er i gang med omfattende millionopdatering af alle 260 værelser, lobby, restauranter og barer samt området til møder og arrangementer.

Hotel fylder 50 år

HOTELLER: Det næststørste hotel- og konferencecenter på Sjælland uden for København runder 50 år – det 4-stjernede hotel åbnede med 50 værelser og har i dag over 200 samt stor fokus på MICE-området.

Flyselskab hylder New Yorks politi

LUFTFART: JetBlue, der har JFK-lufthavnen i New York som hovedbase, har fået specialmalet et fly for at hylde New York City Police Department.

Ryanair tester gennemgående trafik

LUFTFART: Europas største flyselskab kan være på vej til at blive netværksselskab. Nu prøvekøres ændring – frem for kun at have ruter fra A til B, tilbydes som forsøg flyvninger – med bagage - via én lufthavn til andre.

Jet Time fortsætter tilpasning

LUFTFART: Det danske flyselskab har netop sagt farvel til det sidste af de fem B737-fragtfly - og den 2. september letter sidste ATR-flyvning. ”Herefter har vi kun B737-passagerfly – og fyldte ordrebøger,” siger den adm. direktør.

Air Greenland skal have ny koncernchef

LUFTFART: Air Greenland har med kort varsel sagt farvel til sin adm. direktør de seneste fire år. Flyselskabets bestyrelsesformand vil ikke sige, om den adm. direktør blev fyret.

300 danske serviceambassadører

TURISME: Rekrutteringsbureauet Help@Head har netop rundet sine 300 første service ambassadører. Rejsebranchen mangler kvalificeret arbejdskraft – dem skaffer Help@Head. ”Vi giver arbejdsgiverne mulighed for hurtigt...

Svensk flyskat vil koste 7.000 jobs

LUFTFART: Det bliver næsten en økonomisk katastrofe, hvis Sverige som planlagt fra årsskiftet indfører skat på flyrejser, advarer generalsekretær i den svenske arbejdsgiverorganisation Svenskt Flyg på et møde hos Dansk Industri i København.

Charterselskaberne skal overleve på landjorden

WEEKENDKLUMME: For nylig meldte både Bravo Tours og Spies om prisstigninger på visse hoteller på Mallorca på op til 20 procent. Forlad dem bare i tide, de kommer nok til at savne jer.

Italien vil sælge Alitalia

LUFTFART: Alitalia kan være næste nationale flyselskab i Europa til at forsvinde, frygter analytikere. Senest har Skyteam-medlemmets ”redningskommission” bedt om tilbud på at købe hele eller dele af Alitalia. Dansk Italien-ekspert frygter, selskabet snart vil være fortid.

Nordisk turisme burde stå langt mere sammen

BAKSPEJLET: De nordiske erhvervsministre har på et møde i Bergen besluttet at øge samarbejdet omkring turismen. Det ville også være svært at gøre det modsatte. Selv ikke en skandinavisk stand i Disney World kunne man blive enige om.

Med film og krydstogter i bagagen

PEOPLE: Når man har været på 129 krydstogter og haft Julia Roberts ved sin side til en premiere på Pretty Woman, er det svært at få flere store oplevelser. Hvis det da ikke skulle være endnu en stor koncert med Rolling Stones. Direktør Jesper Boas Smith fylder 60.

Så gik uge 20

WEEKENDMAGASINET: Den dyre kaffe på Markuspladsen – Påsken er ingen undskyldning – DSBs topchef om sit image – Skal man tie stille for at blive hørt?

Lufthavne kæmper mod laptop-forbud

LUFTFART: USA vil måske forbyde større elektroniske apparater i flypassagerernes håndbagage på ruter fra Europa til USA pga. frygt for, at der kan placeres bomber i dem. Den beslutning kæmper Airports Council International Europe nu imod.

Aalborg får nyt hotel

HOTELLER: Den adm. direktør for større dansk hotelkæde sagde forleden til standby.dk, at gruppen snart ville få nyt hotel i Danmark. Nu er nyheden klar – det bliver i Aalborg. Kæden åbner næste år også nyt Marriott-hotel i København.

Canada får lov mod dumping af flypassagerer

LUFTFART: Fremover forbydes flyselskaber i Canada at smide passagerer af fly, siger nyt lovforslag. Det kommer efter United Airlines’ PR-katastrofe i Chicago sidste måned, hvor passager blev slæbt ud af fly. Canada vil også tillade øget ejerskab af flyselskaber.

Dansk turisme nytænker serviceniveau

TURISME: Toppen af dansk turisme i spidsen for at for at løfte serviceniveauet i Danmark. Det gør de ved at underskrive manifest med punkter som service- og turistbranchen kan lade sig inspirere af.

Atter First Class i Københavns Lufthavn

LUFTFART: Det er længe siden et flyselskab har tilbudt 1. klasse til Københavns Lufthavn – men det kommer fra efteråret, dog kun med fire sæder. ”Vi tror på markedet,” siger selskabets nordiske salgsdirektør. Det åbner denne måned på Stockholm med ny flytype.

Stor hotelkæde åbner i Aarhus

HOTELLER: I går fik Københavns største hotelgruppe sit første hotel i Aarhus.

God start for Københavns Lufthavn

LUFTFART: De første tre måneder af året har været gode for Københavns Lufthavn med 2,3 pct. flere passagerer.

Easyjet skal have større fly

LUFTFART: Easyjet ændrer ordre hvor 30 af dets Airbus A320neo bliver til A321neo med leverance fra næste sommer.

Icelandair tilpasser sig i Danmark

LUFTFART: ”Icelandair lukker ikke i Danmark. Tværtimod skal vi yde mere support til de øvrige kontorer i regionen, som er nedjusteret. Vi tilpasser os,” siger Karen Østerbye, PR-chef for Icelandair i Danmark, til standby.dk - Icelandair får nyt jubilæumsfly og øger på Canada.

Flyselskab har kæmpe vokseværk

LUFTFART: Europæisk lavprisselskab, der har åbnet første rute til København fra berømt fodboldby og snart får ny rute til europæisk hovedstad, har størst vækst blandt de største europæiske luftfartsgrupper.

Piloter frygter laptops i cargo

LUFTFART: Fagforening for britiske piloter frygter brand i lastrum, hvis det forbydes at medtage elektroniske apparater i passagerernes håndbagage.

Rejsebureauer skal ikke udbetale erstatning

TURISME: Rejsebureauerne har ikke pligt til at kompensere forsinkende flypassagerer efter EU's forordning 261/2004, oplyser Danmarks Rejsebureau Forening.

Star Alliance søger ikke nye medlemmer

LUFTFART: Star Alliance, der netop har markeret sit 20 års jubilæum, dannet af bl.a. SAS, er ikke på jagt efter nye medlemmer – men savner medlemmer i to områder.

Lille Florida-destination viste flaget

TURISME: Air Berlin flyver fire gange om ugen hele året fra Düsseldorf til Fort Myers i Florida.

MÅNEDSARKIV