1.3 C
København
torsdag 23. marts 2017
Top banner

NYHEDSARKIV

Ingen danske planer om elektronik-forbud

LUFTFART: Danmark følger i første omgang ikke USA og Storbritannien, som i går indførte forbud mod elektroniske apparater, der ikke mere må være i håndbagagen hos passagerer fra flere flyselskaber på ruter til USA og Storbritannien.

Nyt københavnsk hotel stærkt forsinket

HOTELLER: Det skulle være åbnet sidste sommer – nu regner operatør af kommende Marriott-hotel i København med åbning til marts næste år. Forsinkelsen skyldes bl.a. strid mellem køber og sælger af grunden.

Han er Danmarks bedste kok

TURISME: Der blev i går sat navne på vinderne af Årets Kok og Årets Tjener – begge vindere fik ud over æren 40.000 kr. Se bl.a. vindermenuen her.

34-årig i spidsen for nyt badehotel

HOTELLER: Han er uddannet kok og i gang med en HD i ledelse ved Aalborg Universitet. Nu skal han stå i spidsen for det nye Strandhotellet Blokhus, der åbner 1. juli.

Vind turpas til Tivoli

TURISME: I det fortsatte samarbejde mellem Tivoli og standby.dk er her en konkurrence, hvor der kan vindes tre pakker med entrebilletter og turpas for fire personer i den kommende sommersæson.

Flyselskab ønsker bevæbnet vagt på rute til København

LUFTFART: Der bliver ingen flyvninger i april fra iransk flyselskab til København. I mellemtiden søger iranske myndigheder dansk tilladelse til bevæbnet air marshal på fly til Københavns Lufthavn.

DAT får hidtil yngste fly

LUFTFART: Danish Air Transport leaser ATR 72-500 som back up fra Billund Lufthavn. DAT, der i år forventer op mod 1,2 mio. passagerer, hjemtager SAAB-fly.

Spies tilbyder 14 hoteller med Michelin-restauranter

TURISME: Man kan sagtens kombinere storbyferie med Michelin-restauranter. Spies tilbyder 14 hoteller med Michelin-restauranter med op til tre stjerner.

Ny hotelchef

HOTELLER: Den 20. april genåbner Brøchner Hotels sit 4+ stjernede Hotel Danmark – tæt ved Tivoli. Den forrige direktør har fået ny position i koncernen.

WoCo-formand afviser millionkrav

TURISME: Tidligere bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch, klager over Erhvervsstyrelsens krav om, at han skal betale 21 mio. kr. for ulovlige lån til at dække underskuddet ved Melodi Grand Prix i 2014.

Bevæbnede vagter kan være årsag til lukket flyrute

LUFTFART: Denne måned suspenderede iranske Mahan Air uden forklaring ruten mellem Teheran og København - nu er der teorier om årsagen. Fredag mødtes Mahan med Trafikstyrelsen - endnu uklart om ruten genåbner.

PFA bygger nye hoteller for milliardbeløb

HOTELLER: Pensionsselskabet arbejder med fire hotelprojekter med ca. 700 værelser i København - og er i Jylland med til at opføre et større hotel, der for første gang vil bringe stor tysk hotelkæde til Danmark.

BA-gruppen får nyt langruteselskab

LUFTFART: International Airlines Group (IAG), moderselskab for bl.a. British Airways, har sat navn på sit kommende lavpris-langruteselskab og oplyst de første destinationer. De første langruter bliver ud af Barcelona. Konkurrenten er Norwegian.

Flymad giver konkurrence

LUFTFART: Med over 700 millioner årlige flypassagerer er USA verdens største marked for flyrejsende – nu skærpes konkurrencen mellem to af de største aktører.

Turisme-succes kræver tættere samarbejde

TURISME: Kommunernes Landsforening har netop præsenteret 25 anbefalinger til, hvordan kommunerne på egen hånd og i samarbejde med turisterhvervet kan styrke turismen.

Danskerne rejser mere

TURISME: Mens danskerne i 2010 havde 9,2 mio. udlandsrejser, var dette tal sidste år 10,6 mio., viser ny statistik fra landet, hvor danskerne havde flest overnatninger…

Hele ugen alene

WEEKENDKLUMME: Hvis man ikke selv kan bestemme, hvem man skal dele seng med på en grupperejse, er det sjovere at være alene. Det har bare altid været dyrere. Nu vil flere og flere prøve i takt med, at priserne bliver rimelige, fordi hoteller og krydstogtskibe kalkulerer anderledes i ydersæsonen.

Ryanair fra ny destination til Billund

LUFTHAVNE: Fra oktober får Ryanair sin 13. rute til Billund – da Ryanair i 2015 lukkede sin base i Billund havde de 14 ruter. Nogle er dog sæsonruter.

St. Patrick i snevejr

BAKSPEJLET: I dag er det 17. marts og irsk nationaldag, som ofte fejres i en bragende snestorm på den anden side af Nordatlanten i New York. Men politiets parade på 5’th Avenue lader sig ikke stoppe. Jeg har oplevet dagen tre gange og sneede selvfølgelig inde i Newark. Stormen Stella er på vej igen med sneen, og masser af fly er aflyst.

Så gik uge 11

WEEKENDMAGASINET: Taxa eller bagage – Kromad til lavpris – Velkommen Hjem – Herning kom først med multihal – Flyt til Kina – To gange smil.

Ny konference om dansk luftfart

LUFTFART: ”Når luftfarten er på den politiske dagsorden deler Færøerne, Grønland og ”udkants Danmark” samme skæbne: De er et nødvendigt onde,” hedder det i oplæg til konference på Christiansborg.

Masseaflysninger hos Finnair

LUFTFART: På fredag har Finnair foreløbig aflyst en ud af tre flyvninger pga. strejke hos ground-personalet i Helsinki. Langruterne berøres nærmest ikke, men bl.a. to flyvninger til København er aflyst. Flere strejker truer.

Mahan Air mødes med Trafikstyrelsen

LUFTFART: Det iranske flyselskab, der af endnu ukendte årsager netop har suspenderet sin rute mellem Teheran og København, har bedt om hastemøde med Trafikstyrelsen – det kommer på fredag.

Uregerlige unge generer hotel

HOTELLER: En lille gruppe angiveligt utilpassede drenge fra ’ghettoområde’ har ’kapret’ kendt dansk hotelkædes spa-afdeling. Nu griber politiet og kommunen ind. Hotelkæden glæder sig over politiets indsats.

Rejsejournalister satte pris på rejsebureau

TURISME: På Danske Rejsejournalisters generalforsamling i tirsdags på Hotel Wakeup Copenhagen uddelte foreningen Rejseprisen til aktør, som har gjort noget særligt.

Lufthansa lander ny pilotaftale

LUFTFART: Lufthansa får ny overenskomst med pilotfagforeningen Vereinigung Cockpit, der har stået bag utallige strejker de seneste år, frem til 2022.

Direktørstop giver rokader i stor rejsekoncern

TURISME: Direktøren for en af Danmarks største rejsekoncerner stoppede overraskende forleden. Mens der søges efter en afløser, har der været rokader på bestyrelsesposter.

Mahan Air håber på genåbning af København-rute

LUFTFART: Iranske Mahan Air har med øjeblikkelig virkning indstillet sin rute mellem Teheran og København. Årsagen skulle være ’uoverensstemmelser om regler’ mellem de danske og iranske myndigheder.

Skattepenge giver boom i rejsesalg

TURISME: Rejsebranchen bliver en af de store vindere, efter tre ud af fire skatteydere netop har fået udbetalt 18 milliarder kr. Spies, Danmarks største rejseudbyder, solgte mandag ca. 1.500 ferierejser – 45 pct. flere end forrige mandag.

Dansk bagagefirma får sikkerhedsgodkendelse

TURISME: Dansk firma har lavet forretningsmodel ud af at hente flypassagerers bagage i f.eks. hjemmet og klare check-in – så den rejsende i lufthavnen kan gå direkte til sikkerhedskontrollen. Firmaet vil gerne til andre lande.

MÅNEDSARKIV