5.5 C
København
tirsdag 25. april 2017

NYHEDSARKIV

Danskere strømmer til Portugal

TURISME: Antallet af danske overnatninger i Portugal steg med næsten 20 procent sidste år.

Snevejr gav kaos i Oslo Lufthavn

LUFTFART: Kraftigt snevejr gav masser af aflysninger og forsinkelser i Oslo Lufthavn mandag.

Ny SAS-rute: 450 kr. i støtte pr. passager

LUFTFART: Op til 75.000 kr. i tilskud fra Israel til hver afgang på ny rute fra Stockholm til Eilat.

Rekordresultat for Nordic Choice Hotels

HOTELLER: Hotelkæde med tre nye hoteller på vej i Danmark oplevede stor fremgang i 2016.

SAS åbner ny rute til Malaga

LUFTFART: SAS starter ny helårsrute fra Helsinki til Malaga med én ugentlig forbindelse.

WOW Air vil flyve til Asien

LUFTFART: Islandsk lavprisselskab lufter ambitionerne på Routes-konference i Nordirland.

SAS ser ikke fald i USA-rejser

LUFTFART: Store Emirates reducerer fra næste måned betjeningen af fem af sine 12 USA-destinationer 20 pct. pga. faldende efterspørgsel. Det problem har SAS ikke, siger selskabets koncerndriftsdirektør.

Kamp for ny direkte rute til Jomfruøer

TURISME: Norwegian genoptager fra efteråret ikke sine sæsonruter mellem København og De Amerikanske Jomfruøer via caribiske San Juan. Nu arbejdes der for at finde en anden, direkte løsning. Rekordbesøg fra Danmark til De Amerikanske Jomfruøer i år – 100-året for Danmarks salg af øerne til USA.

Dansk hotelkæde udvider

HOTELLER: Torsdag i denne uge åbner dansk kæde sit femte hotel i København – det øger værelseskapaciteten ca. 20 pct. Nyskabelse på hotellet er swimmingpool – det har kun få hoteller i København.

Nyt samarbejdsaftale mellem VisitDenmark og WoCo

TURISME: Samarbejdet mellem VisitDenmark og Wonderful Copenhagen er fornyet og styrket med ny samarbejdsaftale.

Kimpton viste atter flaget i København

HOTELLER: Den amerikanske hotelkæde, der tilskrives æren for at have ”opfundet” begrebet boutique-hoteller, havde igen sidste uge sin årlige sammenkomst i København for danske rejsebureauer og travel managers. Næste måned åbner Kimpton sit første hotel i Europa.

Kendte danske skuespillere støtter tyrefægtning

TURISME: Dyreværnsorganisation kritiserer program i Danmarks Radio, hvor skuespillerne Pilou Asbæk og Sofie Linde angiveligt opfordrede til at se tyrefægtning i Spanien. Hvert år mishandles ca. 60.000 tyre til døde i spanske tyrefægtningsarenaer.

København får nyt kæmpehotel

HOTELLER: Københavns største hotelgruppe åbner næste år sit hidtil største hotel med 585 værelser.

Fordøm ikke flyselskaberne, de ved godt, hvad de gør

WEEKENDKLUMME: Man skulle tro, at hele flybranchen i USA er på fallittens rand efter udsmidningen af en passager fra et United fly. Det var bare så dumt, men så var det heller ikke værre. ”Det er en horribel måde at straffe sine kunder på”, hedder det i en dansk kommentar.

Miljøvenlig godnathilsen

BAKSPEJLET: Nu skal hotellerne opfinde deres egne unikke bæredygtige tiltag, der er meningsfyldte i forhold til deres geografiske beliggenhed, hoteltyper og grundprofil. I hvert fald, hvis de vil have turister, som efterspørger bæredygtighed. -- Det oplevede jeg i Odense for flere år siden.

De vandt Københavns Kongres og Event Awards

MICE: Denne uge blev der uddelt fire priser ved den årlige Københavns Kongres og Event Awards, der hylder ildsjæle ved sidste års MICE-begivenheder, der trækker tusindvis af internationale gæster til hovedstaden.

Stor hotelgruppe kårer bedste elever

HOTELLER: Den største hotelgruppe i København sætter navn på årets bedste receptionist, kokke- og tjenerelever anno 2017.

Så gik uge 16

WEEKENDMAGASINET: Norwegian skuffede – Barcelona på vrangen – Jysk by har det hele – I 10 år vil jernbanen i Danmark være en byggeplads - Ubers forretningsmodel som en fodboldkamp uden off side.

Emirates reducerer på USA

LUFTFART: Flyselskabet har siden Donald Trump i januar blev præsident set ”betydelig nedgang” i salget af rejser til USA. Derfor fjerner det nu ca. 25 pct. af sine flyvninger – men beholder alle 12 destinationer i USA.

SAS-passager overnattede på militærbase

LUFTFART: Over 200 SAS-passagerer og besætningsmedlemmer fik søndag ufrivillig overnatning i canadisk lufthavn. Flyet var på vej fra Chicago til København, da det af endnu ukendte årsager mistede kabinetrykket og måtte foretage sikkerhedslanding.

LOT, Finnair og KLM åbner flest nye ruter

LUFTFART: Ryanair topper i Europa med åbning af nye ruter, men når det gælder ruteåbninger fra full service-flyselskaber er billedet et andet. København er lige akkurat SAS’ største lufthavn, viser ny undersøgelse.

Charterrejsebureau ser stor stigning

TURISME: Århus Charter, der næste år runder sine første 30 år, har foreløbig i år solgt 14 pct. flere rejser end på samme tid sidste år, bl.a. på grund af to nye rejsemål.

Turistchef beder præsident Trump om hjælp

TURISME: Præsident Donald Trump har ikke tydeliggjort, at legitime rejsende til USA fortsat er velkomne og værdsatte. Det Hvide Hus må snarligst rette dette negative indtryk for at beskytte arbejdspladser i USA, lyder det fra USA’s turistchef.

Aalborg forventer nye ruter

LUFTFART: ”Jeg tror, der i år kommer nye ruter fra flere flyselskaber - eller flere ruter fra flyselskaber, der allerede betjener lufthavnen,” siger direktør for Danmarks tredjestørste lufthavn.

Pilot havde pistol i håndbagage

LUFTFART: Pilot fra stort flyselskab havde pistol i sin håndbagage. Han blev anholdt i lufthavnens sikkerhedskontrol.

Dansk firma hjælper London-lufthavn med sikkerhed

LUFTFART: Luton Airport nord for London skal have nyt sikkerhedssystem – det leveres af dansk firma.

Femern-forbindelse kommer nærmere

TURISME: Tyskland forventer næste år at give myndighedsgodkendelse af Femern Bælt-forbindelsen. Tunnelen mellem Danmark og Tyskland vil tidligst være klar i 2028.

Flyselskab havde første afgang med kvinder som piloter

LUFTFART: Lille flyselskab i Stillehavet havde sidste uge første flyvning hvor de to piloter for første gang var kvinder.

Air Berlin udskyder USA-ruter

LUFTFART: Flyselskabet, der har Danmark som et af sine primære markeder, udsætter midlertidigt åbning af bebudede nye ruter til USA.

United kæmper mod PR-katastrofe

LUFTFART: Amerikanske medier fyldt med artikler om voldelig fjernelse af ældre mand fra United-fly, hvor passageren kom slemt til skade. De ansvarlige sikkerhedsfolk er suspenderet. Star Alliance-medlemmet lover bod og bedring.

MÅNEDSARKIV