Usikkerhed i Billund

0

ryanair fly boeing b737-800FLYSELSKABER: Det er lovligt, sagde Arbejdsretten i går, at danske fagforeninger kan indlede konflikt mod Ryanair. Det irske flyselskab meddelte samtidig, at det i stedet vil flyve til København fra andre af de snart 75 baser i Europa. Billund afventer.

Ryanair dropper sin base i Københavns Lufthavn, det sker efter Arbejdsretten i går gav danske fagforeninger OK til at konflikte mod det kontroversielle flyselskab.

Hvis Ryanair når sit fulde trafikprogram i Københavns Lufthavn kommer det op på 12 ruter og to mio. passagerer om året.

Ryanair er Europas største flyselskab og havde i seneste regnskabsår over 90 mio. passagerer.

Adm. direktør i Danmarks næststørste lufthavn, Billund, Kjeld Zacho Jørgensen, sagde i går til standby.dk: ”Vi har ingen fornemmelse af, hvad kendelsen betyder for Billund Lufthavn, vi må høre hvad LO siger.”

Ryanair har i dag 14 ruter fra Billund Lufthavn, hvor det har over 20 pct. af de rejsende.

Fra Københavns Lufthavn lød det: ”Ryanair vil som konsekvens af afgørelsen tilsyneladende lukke sin base i Københavns Lufthavn og vende trafikken. Den kommende tid vil vise, hvad det kommer til at betyde.”

Og formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, sagde i går til standby.dk: ”Jeg er lettet. Kendelsen gik den rigtige vej. Varslingen om konflikt skal laves om. De nye varsel er klar inden for fire uger.”

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn