Ublu hotelpriser var en storm i et glas vand

Adm. direktør for Brøchner Hotels, Karim Nielsen, i Hotel Fox/SB 34’s gårdhave i det indre København.

Adm. direktør for Brøchner Hotels, Karim Nielsen tror også på godt hotelår i København i 2017.

DET LILLE INTERVIEW: Får du de rigtige høje værelsespriser her under modeugen i København, Karim Nielsen, adm. direktør for Brøchner hotelkæden. Det må vel være plads til de ublu priser?

Af Ejvind Olesen

”Jeg ved godt, hvad du hentyder til. Vi får de priser, vi har kalkuleret med og skrevet kontrakt med vore kunder om. Den med de ublu priser var en storm i et glas vand med nogle ganske få værelser på nogle sidegade hoteller. Det ublu er ikke os, og netop nu går det forrygende. København er udsolgt. Man skal til Helsingør, Vedbæk og Roskilde for at finde ledige værelser.

Synes du også, det er for dyrt at bo på hotel i København?

”Nej, og vi er fortsat billigere end både Stockholm og Oslo. Tager vi andre større byer i Europa, så er vi prismæssigt i 3. div. I 1. div er byer som London, Paris og Rom. I 2. div. finder du for eksempel Barcelona. Derefter kommer gennemsnitspriser i København, og vi bærer alle rundt på 25 procent moms.

Hvordan kunne du tænke dig et liv uden moms på hoteldrift?

”Det har vi jo talt om i mange år. Jeg synes vi kunne starte med differentieret moms. Ingen moms på overnatninger i udkanten af Danmark. Og 12 procent i København, hvor vi har lettere ved at få kunder. Men vore politikere har måske nok den gode vilje, men de tør simpelthen ikke røre ved momsen. De kunne jo spørge kolleger i Sverige og Norge – og deres embedsmænd – om, hvordan det administreres.

I har nu fire hoteller i København. Flagskibet Hotel SP34, Aveny og Danmark samt Hotel Astoria. Den sidste klar til den store renovering. Er du tilfreds med sæsonen?

”Det er ingen hemmelighed, at det er fryd at drive hotel i København i år. Hotel Astoria ligger i top hos os med et belægningsgennemsnit på 85 procent. I modsætning til nogen tror vi også på en god sæson næste år, selv om der er lidt færre kongresser og store arrangementer.”