Tre kvinder landede i Jeddah

2

Brunei piloterLUFTFART: Tre kvindelige piloter fra Brunei lander i Saudi-Arabien – hvor de end ikke må køre bil.

Brunei er en stærkt konservativ, islamisk stat i Sydøstasien. Det forhindrer dog ikke kvinder i at blive piloter i det nationale flyselskab Royal Brunei Airlines.

Selskabet har blandt andet fire Boeing 787-8 Dreamliners i sin flåde og for nylig fløj en af disse på ruten fra Brunei til Jeddah i Saudi-Arabien med tre kvinder i cockpittet. Det skete som en del af fejringen af Bruneis nationaldag, skriver The Independent.

Kaptajn på flyet var Sharifah Czarena Surainy, som for tre år siden blev den første kvindelige pilot i Royal Brunei Airlines, og hun havde to kvindelige piloter ved sin side.

Man må så håbe, at ingen af de tre piloter havde planer om at leje en bil i lufthavnen i Jeddah – for i Saudi-Arabien må kvinder ikke køre bil. Men manøvrere et stort passagerfly, må de åbenbart gerne.

2 KOMMENTARER

  1. Hmmmm… Som udgangspunkt fint! Hvis jeg må, vil jeg gerne gøre opmærksom på, at hvis de piloter bærer slør under flyvningen, så vil deres iltmasker ikke have effekt i tilfælde af decompression. Det der hedder time of useful consciousness er i 39000 fod eller 12 km omkring 22 sekunder. Med andre ord, hvis de når at afvikle deres hoved beklædning, høretelefoner og får påmonteret iltmasker midt i panikken med vild støj, hvid damp osv. Så er der en chance for at man overlever som passager. Alternativet er en tur i jorden. Flyv sikkert.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn