Stort nyt Stand By klar til læserne

stand by-forside marts april 2016VOR EGEN VERDEN: Med 80 sider er marts/april-udgaven af Stand By det hidtil største blad i mange år. Udgaven har bl.a. det store årlige tema om flyselskaber – men der også mange andre spændende områder i bladet.

Noget særligt ved denne udgave af Stand By er premieren på, at bladet er blevet to-sproget. Abonnenterne i Danmark får fortsat Stand By på dansk, men vores abonnenter uden for Danmark får frem over en engelsk-sproget udgave.

Stand By har i årevis i forbindelse med starten af sommerprogrammet fra sidst i marts haft stor fokus på nyheder fra luftfartens verden.

Sådan er det også i år, hvor vi kigger på nyt fra de tre store alliancer, Oneworld, Skyteam og Star Alliance. Der er artikler om de danske flyselskaber, om de vestnordiske, f.eks. Air Greenland, færøske Atlantic Airways og Icelandair, lavprisselskaberne og nogle af de markante selskaber uden for luftfartsalliancerne.

Stand By bringer også stort interview med Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye. Her spørges han bl.a. om kritikken fra lufthavnens største kunde, SAS, der gentagne gange har påpeget, at

det er næsten dobbelt så dyrt at operere i København som i Oslo eller Stockholm.

Hertil siger Thomas Woldbye bl.a.: ”Jeg har ingen grund til at betvivle SAS tal. Vores kunder ser på business-casen. Og jeg har endnu ikke mødt et flyselskab, der tog beslutning om en rute ud fra lufthavnstakster.”

Ligeledes har det nye Stand By stort interview med Wizz Airs direktør, József Váradi. Det ungarske lavprisselskab har bl.a. fokus på vækst i Skandinavien. Men også andre dele af Europa – selskabet har i årets to første måneder bebudet åbning af 20 nye ruter, herunder til København.

Men Stand By drejer sig naturligvis ikke kun om luftfart. Vi har besøg Rio de Janeiro, der til sommer er vært for de første Olympiske Lege i Sydamerika. Rio har travlt med at blive klar til det store rykind af gæster og byder samtidig på nye attraktioner og bedre transportforhold.

”Sukkertoppen, samba og bikinipiger på Copacabana, er det klassiske billede af Rio. Men Brasiliens næststørste by er meget mere end det, og Rio er i disse år ved at genopfinde sig selv som turistdestination med en række nye projekter og attraktioner,” hedder det bl.a. i reportagen.

Stand By har hvert nummer nyt fra rejseteknologiens verden. Denne gang har vi bl.a. set nærmere på firmaet ”Dufl.com,” der er med til at ændre vores måde at rejse på. Dufl vandt en award på Business Travel Show i London i februar.

”Disruption” er tidens store buzzword og handler om helt nye måder at drive forretning på. Små firmaer vinder frem på ny teknologi og hurtighed og udfordrer i stor stil de gamle veletablerede virksomheder, der hverken er gearet til tempoet eller til at tilpasse deres forretningsmodel til de nye markedsvilkår. Og den virkelighed opdager nogle firmaer ikke før, det er alt for sent,” hedder det i artiklen.

Sådan fungerer DUFL: kundens tøj, sko og tilbehør hentes på hjemmeadressen og fragtes til et lokalt opbevaringssted, hvor det fotograferes, renses og opbevares. Og før kundens næste rejse går man via sin Dufl-app på nettet og får pakket sin kuffert ud fra de billeder, der at taget af ens tøj og tilbehør, og man giver besked om hvornår og hvor, den pakkede kuffert skal stå klar næste gang.

Og sidst i bladet har vi vanen tro masser af fotos fra en lang række arrangementer ligesom der er omtale af nogle af de nye medarbejdere i en række nye stillinger indenfor rejsebranchen.