Storhotel får ny restaurant

1
Steen Gartmann, til venstre, med chefkok, Rasmus Kofoed Sørensen.
Steen Gartmann, til venstre, med chefkok, Rasmus Kofoed Sørensen.

HOTELLER: Et af Danmarks største hoteller, Radisson Blu Scandinavia i København, præsenterede i går sin nye restaurant, italienske Filini, der også tilbyder normal italiensk mad. Endnu intet nyt om udbygning af hotellet.

Forrest i køkkenet på Filini står ”landsholdskok” Rasmus Kofoed Sørensen. Han har sammensat menu af italienske retter med nordisk præg. Rasmus Kofoed Sørensen må, med al respekt, ikke forveksles med stjernekokken Rasmus Kofoed, der er medejer af restaurant Geranium i København med tre Michelin-stjerner.

I flere storbyer er det populært at spise middag på en hotelrestaurant eller få en drink i baren, selv om man ikke bor på hotellet.

Det er en trend, som nu breder sig i København og Filini ønsker at tiltrække københavnerne.

For små to uger siden åbnede restaurant Filini på Radisson Blu Scandinavia-hotellet – i går var der officiel præsentation.

Til standby.dk sagde hotellets direktør, Steen Gartmann: ”Filini afløser Mamas & Papas restauranten. Generelt går det fantastisk for vores hotel. Vi ser stor efterspørgsel på værelser – København er blevet et meget hipt rejsemål, og vi havde sidste år ca. 220.000 gæster i vores 544 værelser og suiter. Ud over italienske Filini har vi bl.a. også en thailandsk restaurant og en japansk.”

Til standby.dk sagde Steen Gartmann i går, at der ikke er noget nyt om udbygningen af det 4-stjernede hotel. Planerne omfatter bl.a. at bygge 10 etager oven på det nuværende hotels 26 etager. Dermed vil hotellet vokse fra sine nuværende 88 til 136 meter. En anden del af planen er at bygge møde- og konferencefaciliteter på en del af hotellets nuværende parkeringsplads-område.

Radisson Blu Scandinavia Hotel ejes af den norske Wenaas-gruppe.

Standby.dk har flere gange skrevet om de omfattende udbygningsplaner for Scandinavia. I Fase ét af udbygningen skal der bygges ti etager oven på de nuværende 26. Hver af de nye etager får 26 værelser, altså 260. Dermed får hotellet i alt 804 værelser.

Med sine nuværende 544 værelser var 4-stjernede Radisson Blu Scandinavia i årevis Københavns største hotel – titlen blev i 2009 overtaget af CabInn Metro i Ørestad med 710 værelser og i 2011 af Bella Centers Bella Sky-hotel med 814 værelser.

Fase to af udbygningen omfatter et møde- og konferencecenter på en del af hotellets p-pladsområde samt yderligere 200 værelser. En samlet investering på op mod en halv milliard kr.

Scandinavias gæster kommer primært fra Danmark, men også fra Storbritannien, Norge og Sverige samt fra USA og Tyskland. Den største kundegruppe er forretningsrejsende. Restauranter og konferencer udgør ca. 30 pct. af Scandinavias omsætning, siger Steen Gartmann.

29-årige Rasmus Kofoed Sørensen står i spidsen for Filini, og med sit team har han arbejdet på at sikre en raffineret menu båret frem af god smag og italiensk enkelhed. Rasmus Kofoed Sørensen har baggrund fra restaurant Babette og Geist, han er på det danske kokkelandshold og fik senest bronzemedalje ved Danmarks Bedste Kok 2016.

”Vores retter er nyfortolkning af det klassiske Italien. Retterne rummer det bedste fra det italienske og det nordiske køkken. Vi har brugt tid på at sikre enkelthed, smag og balance. Jeg er meget stolt af resultatet,” siger Rasmus Kofoed Sørensen, chefkok på Filini og Executive Chef på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Etableringen af Filini hos Radisson Blu Scandinavia Hotel er en del af Rezidor Hotel Groups største renoveringsproces i Norden. De kommende år vil kæden renovere flere af Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellerne i Danmark og resten af Norden. Rezidor vil investerer 110 millioner euro i renoveringen, samtidig med at de enkelte hotelejere også bidrager med store investeringer.

Rezidor Hotel Group over 460 hoteller i drift og under udvikling i over 80 lande. I Danmark driver Rezidor Hotel Group Radisson Blu og Park Inn by Radisson. I Norden har Rezidor Hotel Group ca. 60 hoteller.

1 KOMMENTAR

  1. Det er altså en underlige rubrik rent sporgmæssigt; “…der også tilbyder normal italiensk mad.” “Også” i forhold til hvad? “Normal” i forhold til hvad? Derefter læste jeg hele artiklen. Forstod det stadig ikke. Hvad tilbyder den udover italiensk? Hvad ikke-normalt serverer den?

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn