Rusland forbyder fly fra Egypten

0

EgyptAir Airbus A330-200 flyLUFTFART: Som ”midlertidig sikkerhedsforanstaltning” har egyptiske flyselskaber fået forbud mod at flyve til Rusland. Russiske flyselskaber har i forvejen indstillet flyvninger til Egypten.

Rusland forbød i weekenden egyptiske flyselskaber at lande i Rusland. Russerne mener, der er dårlig sikkerhed i egyptiske lufthavne – og henviser til den russiske Airbus A321, der forrige lørdag angiveligt sprang i luften kort efter start fra lufthavnen i Sharm el Sheikh. Alle 224 ombord omkom – flyet fra det russiske selskab Metrojet skulle have været til Skt. Petersborg.

Det russiske forbud rammer primært Star Alliance-medlemmet EgyptAir, der har rute til Moskva.

Det russiske luftfartsagentur, Rosaviatsia, ønskede overfor nyhedsbureauet Reuters ikke at uddybe årsagen til det russiske landingsforbud for egyptiske flyselskaber, men den russiske ambassadør i Cairo sagde til en lokal TV-station, at forbuddet er en ”midlertidig sikkerhedsforanstaltning.”

For en uge siden forbød Rusland landets flyselskaber at flyve til alle egyptiske lufthavne. Russerne har hidtil sendt rigtig mange turister til Egypten – sidste år var tallet angiveligt tre mio.

Også den tidligere sovjetiske republik Kasakhstan har angiveligt forbudt flyvninger til Egypten. Det samme har en række europæiske lande.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn