Regeringer skal kigge på flysikkerhed

4

lufthavn fly

LUFTFART: Udgør ændrede arbejdsvilkår i flybranchen en trussel mod flysikkerheden, spørger et flertal i Nordisk Råd, der ønsker at de nordiske regeringer skal kigge nærmere på dette.

Nordisk Råd opfordrer de nordiske regeringer til at undersøge, om ændrede arbejdsvilkår truer flysikkerheden. Emnet blev taget op på en temasession i Oslo, hvor et flertal i rådet vedtog en betænkning, hvoraf det fremgår, at der kan findes en sammenhæng mellem arbejdsvilkår og flysikkerhed.

Grundlaget for betænkningen var et medlemsforslag fra Udvalget for Vækst og Udvikling i Norden. Ifølge medlemsforslaget kan det indebære en trussel mod flysikkerheden, når stadig flere flyselskaber afviger fra de traditionelle ansættelsesvilkår og i stedet ansætter eller indlejer billig arbejdskraft.

”Forandringer i den måde, flyselskaber udformer deres ansættelsesvilkår på, kan have en negativ indvirkning på flysikkerheden,” lød det i medlemsforslaget fra Den Socialdemokratiske Gruppe i Nordisk Råd. Den Konservative Gruppe så ingen sammenhæng mellem ansættelsesvilkår og flysikkerhed. Den kobling, som medlemsforslaget påstår, understøttes slet ikke af de undersøgelser, der er blevet gennemført, lød budskabet fra de konservative.

Eftersom betænkningen blev vedtaget på Nordisk Råds session, skal regeringerne i de nordiske lande nu viderebehandle den.

4 KOMMENTARER

  1. Vi kommer aldrig til at komme i nærheden af en løsning, før vi erkender, hvor og hvem problemet er. Vi ved det alle sammen, men magthaverne mangler viljen til at erkende det og modet til at gøre noget ved det.

  2. Det er ikke et spørgsmål om det påvirker sikkerheden – det er et spørgsmål om hvor MEGET det påvirker sikkerheden. Desværre vil mange passagerer nok acceptere en højere risiko for en billigere billet…

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn