Krydstogtbus forulykket på britisk caribisk ø

2

Celebrity Cruises Summit krydstogtULYKKE: En udflugt fra krydstogtskibet Celebrity Summit fik katastrofale følger. To passagerer er omkommet og flere kvæstet.

Når krydstogtselskaberne hyrer agenter på landjorden, er de meget optaget af den vare, de får leveret i form af busser og sikkerhed. Det gælder Royal Caribbean som alle andre.

Alligevel gik det galt søndag formiddag, da en bus med passagerer fra RCCL’s Celebrity Summit forulykkede på Tortola, den største ø på British Virgin Island. Den lokale bus var en af mange hyret til udflugter under skibets ophold på øen.

De nærmere omstændigheder kendes ikke, men der var tilsyneladende ikke tale om sammenstød med noget andet køretøj. To krydstogtpassagerer omkom ved ulykken, flere blev såret, men chaufføren slap uskadt.

Ulykken skete, da bussen skulle ned ad en stejl skrånende vej på Cane Garden Bay Hill på øen Tortola.

Foreløbigt har Royal Caribbean kort meddelt, at skibets kaptajn sammen med udvalgt personale er på hospitalet for at hjælpe med kontakt bl.a. til de lokale myndigheder.

Rederiet har beklaget og meddelt, at man vil hjælpe alt, hvad der overhovedet er muligt. Og at man føler dybt med de pårørende.

Samtidig har det lokale politi oplyst, at der straks vil blive sat en omfattende undersøgelse i gang både af materiel – og om det skyldes menneske fejl.

Hvor meget Celebrity bliver forsinket og må lægge ruten om, vides endnu ikke.

2 KOMMENTARER

 1. Til info kan det nævnes at ingen med nordisk nationalitet var indblandet i den frygtelige ulykke. Skibet blev forsinket ved afgang fra Tortola, men vil fortsætte med fet oprindelige program for turen.

  Vores tanker går til de forylukkede, familier og venner.

  Med venlig hilsen
  Jacob Kock Plinius
  Country Sales Manager
  Celebrity Cruises Denmark

 2. Af artiklen ser det ud til, at udflugten var arrangeret at Celebrity. Så vidt jeg forstår det fra flere andre kilder, så var det ikke en tur saktioneret at Celebrity. Det er derfor meget flot, at selskabet tog sig så godt af passagererne.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn