Kinesiske turister strømmer til Odense

0

danmark-odense-h-c-andersens-haveTURISME: Nye tal fra H.C. Andersens Hus i Odense viser en markant stigning i antallet af besøgende. Det er især kinesiske turister, der lægger vejen forbi museet.

Kinesiske turister er intet særsyn i København, men nu viser nye tal, at en del af dem også bevæger sig mod Fyn på deres rejse i Danmark.

I starten af september havde H.C. Andersens Hus i Odense modtaget 11.250 kinesiske besøg. Det er ifølge TV2Fyn en stigning på næsten 50 procent i forhold til samme periode året før.

Det samlede antal af kinesiske overnatninger stiger ligeledes i Odense, og antallet er tæt på fordoblet på blot et år. Tal fra VisitDenmark viser, at der var 656 overnatninger fra januar til juli i 2015. I 2016 var tallet 1924, og det giver en samlet stigning på over 190 procent.

I 2013 udtalte Udvikling Fyn, at man ville have antallet af kinesiske overnatninger på Fyn til at stige. Derfor har Odense Kommune siden arbejdet med markedsføringsfremstød i Kina, hvor man blandt andet har investeret fire millioner kroner i en film om H.C. Andersen til de kinesiske biografer.

Filmen bliver lige nu lavet af Zentropa i samarbejde med kinesiske partnere, og titlen på filmen bliver ”Min bedste ven, Andersen.” Målet med filmen er, ikke overraskende, at få så mange kinesere til Odense som muligt.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn