Kina køber europæisk lufthavn

2

tirana lufthavnLUFTFART: Et kinesisk konsortium har købt lufthavnen ved Albaniens hovedstad, Tirana. Kina er i forvejen Albaniens tredjestørste handelspartner.

China Everbright Overseas Infrastructure Fund har sammen med to partnere, Keen Dynamics og Friedmann Pacific Asset Management, købt lufthavnen i Tirana af den albanske stat.

Foreløbig skal konsortiet drive lufthavnen i ti år, men der er mulighed for en forlængelse. Tirana International Airport havde sidste år to mio. passagerer.

China Everbright Overseas Infrastructure Fund skal investere i infrastruktur verden over – investeringsfonden er også medejer af China Aircraft Leasing Group.

2 KOMMENTARER

  1. Tirana lufthavn har i hvert fald indtil nu været ejet af FRAPORT med den Albanske stat som mindretalsaktionær, så er historien helt korrekt?

  2. Det er problematisk, at et land som Kina, der skamløst spionerer mod Vesten og stjæler copyrightet materiale uden at blinke (for slet ikke at tale om landets øvrige forbrydelser), får lov at købe essentiel, europæisk infrastruktur. Kinas overtagelse af lufthavnen kan kompromittere hele integriteten af Schengen-kontrollens computersystem.

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn