Hoteller og restauranter skaber flest jobs

tjener-maya-gaest-bord-serveringHOTELLER: De danske hotel- og restauranterhverv har de seneste to år været de største private jobskabere i Danmark med over 10.000 nye arbejdspladser, siger branchens arbejdsgiverforening, Horesta.

Mens erhvervslivet skuer ind i en fremtid med mangel på faglært arbejdskraft, er der godt nyt for hotel- og restauranterhvervet. På fire år er det lykkedes at få flere kokke- og tjenerelever igennem uddannelsessystemet og dermed ud til arbejdskrafthungrende virksomheder.

Fra 2011 til 2015 er antallet af færdigudlærte tjenerelever steget fra 159 til 193, en vækst på 21,4 procent. Samtidig er antallet af færdigudlærte kokkeelever steget 27,4 procent – fra 551 til 702.

”Allerede i dag oplever store dele af vores erhverv mangel på faglært arbejdskraft, og det bliver værre de kommende år. Derfor er det opløftende, at det er lykkedes at få flere godt igennem uddannelsessystemet,” siger Horestas uddannelseschef, Marianne Kragh og tilføjer, at hotel- og restauranterhvervet har været den største private jobskaber de seneste to år med mere end 10.000 nye jobs.

”En del af forklaringen på fremgangen i antallet afsluttede uddannelser er, at det er blevet lettere at få en praktikplads. Men det har også betydning, at erhvervsskolerne og virksomhederne er blevet bedre til at lave gode uddannelsesforløb.”