Horesta til møde med statsministeren

Adm. direktør i BC Hospitality Group Allan Agerholm og statsminister Lars Løkke Rasmussen ved en tidligere lejlighed. Foto: Preben Pathuel.

Adm. direktør i BC Hospitality Group Allan Agerholm og statsminister Lars Løkke Rasmussen ved en tidligere lejlighed. Foto: Preben Pathuel.

TURISME: I går havde statsministeren inviteret til møde på Marienborg om integration af de mange nye flygtninge på arbejdsmarkedet.

’Når de mange nye flygtninge skal ud på det danske arbejdsmarked, er hotel- og restauranterhvervet et oplagt sted at starte’. Sådan lød budskabet, da tre af Horesta’s medlemmer torsdag deltog i erhvervstopmøde med statsminister Lars Løkke Rasmussen på Marienborg.

De tre deltagere fra hotel-, restaurant- og turisterhvervet var Horestas bestyrelsesmedlemmer, Allan L. Agerholm, adm. direktør i BC Hospitality Group (Bella Center m.fl.), Joachim Knudsen, adm. direktør McDonald’s, samt medlem af repræsentantskabet, Grethe Johnsen, Restaurant Dr. Louise i Esbjerg.

Hotel- og restauranterhvervet har stor erfaring med integration af udenlandsk arbejdskraft. En beregning fra Horesta viser bl.a., at 8,7 procent af de beskæftigede på landets hoteller og restauranter er fra 3. verdenslande. Det er den højeste andel af alle erhverv, oplyser Horesta.

”Vores erhverv er parat til at åbne dørene for de mange flygtninge. Dels fordi vi har særdeles gode erfaringer. Dels fordi vores erhverv er i vækst og får brug for mere arbejdskraft i fremtiden”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

To betingelser er afgørende for, at flygtninge kan indsluses på arbejdspladser i hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

”Der er tale om arbejdskraft, som starter på helt bar bund på det danske arbejdsmarked, hvad angår kultur, sprog osv., og som virksomhederne derfor bruger mange ekstra ressourcer på at opkvalificere og integrere. Virksomhedernes omkostninger bør derfor også være mindre for denne gruppe end for medarbejdere, som kommer med disse kompetencer fra dag ét. Og så skal det være administrativt enkelt at ansætte denne gruppe, siger Katia K. Østergaard.

“Vi oplever i dag en jungle af bureaukrati, som mere hindrer end fremmer ansættelse af ikke-EU borgere. Det er derfor en helt afgørende forudsætning for en succesfuld integration af flygtningene på det danske arbejdsmarked, at tilskudsregler og andre bestemmelser holdes på et nemt niveau for de virksomheder, som skal administrere det i praksis.”