Hård nyser i avisleder

12

ryanairKONFLIKT: ”Saglige hensyn tilsidesættes, fordi den danske fagbevægelse har sat sig for at bevise, at den kan bestemme, hvilke luftfartselskaber, der må operere fra Danmark,” skriver Jyllands–Posten.

Mens det endnu var usikkert, hvad der ville ske i forholdet mellem Ryanair og den danske fagbevægelse, lagde Jyllands-Posten ikke fingre imellem i en leder i fredags under overskriften: Prestigekonflikt.

Heri hedder det blandt andet: ”Fra første færd har fagbevægelsen betragtet konflikten mod Ryanair som en prestigesag af samme grundlæggende karakter som den futile (tåbelige) konflikt mod Vejlegården.

Samtlige hensyn tilsidesættes, alene fordi den danske fagbevægelse nu har sat sig for at bevise, at den kan bestemme, hvilke luftfartsselskaber, der må operere fra Danmark.

Konflikten kalder på lovindgreb mod et element af den danske model. Det kan ikke være rimeligt, at nogen organisation lovligt skal kunne påføre virksomheder store økonomiske tab for at opnå overenskomst, som ingen af de involverede har ønsket.

Ryanair er Europas hurtigst voksende, mest præcise og mest profitable luftfartsselskab, fordi millioner af europæere ikke har samme antikverede syn på vækst og beskæftigelse som den danske fagbevægelse.

Tusinder af europæiske lønmodtagere er tilfredse med de løn-og ansættelsesvilkår, som Ryanair tilbyder, og selskabet har ikke rekrutteringsproblemer.

Forhåbentlig bliver prestigekonflikten endnu en gedigen tabersag – for fagbevægelsen”.

12 KOMMENTARER

  • Der er intet hylekor at finde nogen steder. Det der er at finde, er en stor del af befolkningen der er hamrende trætte af mafia metoder fra Ryanairs side. Vi burde være stolte over at leve i et land, hvor der er nogen der kæmper de smås sag, for det er i bund og grund hvad alt dette handler om.

  • JP’s redaktion kunne passende, i solidaritet med Ryanair, tilbyde alt personale at arbejde på samme vilkår – lad os se hvor mange aviser der kunne komme ud af det 😉

 1. Muligt , men til gengäld ved de ikke hvad de taler om andet en det bliver en hyldest til den rå kapital som grådigt udnytter fattige lande i syd og öst , og mener at det skulle väre ok at arbejde på lönninger som disse ud af DK.

 2. Jyllands-Pesten ved man altid, hvor man har: Et stykke til højre for midten. I 1930’erne syntes man godt om Hr. Hitler og forstod, at han ville af med jøderne.
  Hvornår foreslår bladet en lejr for fagbevægelsens top? Disse landskadelige mennesker!

 3. Endnu journalister som ikke holder sig til fakta.
  På den anden side hvem tror dog på hvad der står i en avis og især jyllandsposten .

 4. Lad os nu bare få smidt Ryanair ud, når de ikke vil følge reglerne.

  Fri konkurrence – ja tak – men uden skattesnyd, social dumping og kommunale subisidier tak.

 5. Lige som man tror at journalister ikke kan blive mere uvidende… det handler i bund og grund om den samfundsmodel vi har etableret i Danmark. De ville sikkert også synes det var fint, hvis man bragte flere tusinde arbejdere ind fra Bangladesh til de mindre uddannede stillinger… Topmålet af denne ignorante holdning fra Jyllandsposten bunder i uvidenhed – de fleste voksne mennesker ved godt, at når noget er “for godt til at være sandt”, så er det måske rigtigt. Ligesom det engelske udtryk “there’s no free lunch”, så vil en Ryanair-model betyde at andre betaler regningen. Men lad os da bare skære i velfærden så vi kan flyve til London (Stansted) for 99 kr…

 6. Der er da ingen, flyselskaber der ikke må flyve fra Danmark.
  Man skal da være lidt dum, hvis man siger det

 7. Hvad med rejseselskaber der lever af at sende turister til underbetalte destinationer, folk der koeber kinafabrikerede varer etc. etc. Hvor stopper vi?????

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn