Flot farvel til VisitBritain-chef i Danmark

0
Jette Ward flankeret ved receptionen i går af til venstre formand for samarbejdsorganet for udenlandske turistkontorer Antor i Danmark, Stig Sommerfeldt Kaspersen, Portugals turistchef i Danmark, og chef for VisitBritains nordiske aktiviteter, Gary Robson.
Jette Ward flankeret ved receptionen i går af til venstre formand for samarbejdsorganet for udenlandske turistkontorer Antor i Danmark, Stig Sommerfeldt Kaspersen, Portugals turistchef i Danmark, og chef for VisitBritains nordiske aktiviteter, Gary Robson.

TURISME: Det britiske turistråd lukker i Danmark – fremover styres aktiviteterne fra Stockholm. Ved afskedsreceptionen i går for turistchef Jette Ward kom det frem, at hun har unikt fællesskab med The Beatles…

Der var i går stort rykind på den britiske ambassade i København til afskedsreception for unikke Jette Ward, der i 45 år har været hos det britiske turistråd i Danmark – siden 1985 som chef for VisitBritain. Da hun blev ansat i 1971 som sommermedhjælper hed det British Tourist Authority.

”Det må have været det længste job som sommermedhjælper i VisitBritains historie,” sagde den nordiske chef, Gary Robson, i sin kærlige tale. Han sagde også, at Storbritannien sidste år havde 765.000 danske ankomster, en stigning på 14 pct. sammenlignet med 2014.

Gary Robson lovede at trods VisitBritains lukning i Danmark vil man stadig holde kontakt og hjælpe ”det vigtige danske marked, herunder rejsebureauer og rejsejournalister.”

”Jette Ward har, undskyld fru ambassadør, været unik ambassadør for Storbritannien, ” sagde Gary Robson til Storbritanniens ambassadør i Danmark siden 2012, Vivien Life, der også var til receptionen.

Det samme var danske rejsebureauer, udenlandske turistkontorer, rejsejournalister samt Jette Wards tidligere kolleger i Danmark og hendes børn og børnebørn.

Gary Robson fortalte også, at Jette Ward har været den længst siddende chef for et VisitBritain-kontor – og at Jette Ward som hidtil eneste fra VisitBritain i 1999 fik den fine britiske orden, MBE, Member of the Order of the British Empire, den samme fik The Beatles i 1965 samt senere også A.P. Møller-Mærsks direktør, Mærsk Mc-Kinney Møller.

I 2004 var der seks ansatte på VisitBritains kontor i Danmark, i efteråret 2007 stoppede den næstsidste medarbejdere – siden har turistchef Jette Ward kæmpet alene.

”Lukningen af vores kontor i København er ikke min beslutning, men VisitBritain samler sine kontorer i såkaldte hubs, og for Norden bliver det Stockholm. Stockholm får ekstra personale, der bl.a. kan tale dansk og som kan støtte f.eks. rejsebureauerne i Danmark,” sagde 66-årige Jette Ward i april i år til standby.dk og tilføjede:

”Jeg har ingen intentioner om at bosætte mig i Stockholm eller pendle mellem København og Stockholm. Jeg havde regnet med at blive ved et par år mere i København – men selv om jeg stopper, vil jeg gerne fortsætte med at arbejde med rejsebranchen, hvis nogen kunne have brug for min hjælp og viden.”

 

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn