Firmajulefrokost på slankekur

julefrokostTURISME: Mere egenbetaling og billigere mad og drikke ved firmajulefrokoster, ønsker deltagerne, ifølge undersøgelse fra DFDS Seaways, at danske firmaer sparer.

Knap hver fjerde arbejdsplads har de seneste år valgt at spare på firmajulefrokosten. På mere end hver anden arbejdsplads, der har ført sparekniven, er der indført egenbetaling. Mange steder spares der desuden på maden og drikkevarerne til årets firmafest.

Det viser en undersøgelse foretaget af DFDS Seaways blandt over 1.200 danske arbejdstagere.

Knap hver fjerde (24 pct.), som deltog i sidste julefrokost, beretter, at arbejdspladsen har skåret i julefrokostbudgettet de seneste år.

På mere end hver anden (51 pct.) ”sparejulefrokost” er der indført hel eller delvis egenbetaling.

Det er specielt i den offentlige sektor, at de ansatte må bidrage til deres julefrokost. 65 pct. af de offentligt ansatte, der har oplevet besparelser på firmajulefrokosten, fortæller, at den tidligere betalte firmajulefrokost, nu betales helt eller delvist af egen lomme.

”Hvad der er sparet, er tjent. Men jeg oplever, at man hellere må skære lidt i dagligdagens frugtordning og på chefernes firmabil end på julefrokosten. Den årlige julefrokost er måske den ene gang om året, hvor man ses med kollegerne, og det er derfor vigtigt, at man ikke skærer helt ind til benet,” siger Kevin Helsinghof, Country Manager hos DFDS Seaways, der hvert år huser mange julefrokoster på Oslobåden.

I alt omfatter undersøgelsen 1.223 respondenter. Undersøgelsen er foretaget på internettet og er efterfølgende vægtet på køn, alder og region for at sikre repræsentativitet.