Dinnercruise med alsidig udsigt

Tjenere på dinnercruise med noget af den gode mad.

Tjenere på dinnercruise med noget af den gode mad.

TURISME: Også i år har en af Københavns største turistattraktioner, Canal Tours Copenhagen, to-timers dinnercruise den første og sidste fredag i måneden frem til 25. september. Eneste minus er at der kun er én menu – til gengæld kommer den fra den kendte kok, Rasmus Bo Bojesen.

Under den to timer lange sejlads tilbagelægges knap 15 km i Københavns Havn, der synes at forandre sig til det bedre for hver dag – og hvor Canal Tours Copenhagen har stadig mere at fremvise, ikke kun Den lille Havfrue og kongeskibet Dannebrog.

Et par markante forskelle på dinnercruiset og selskabets normale havnerundture er freden om bord. Her er ingen talende guide, der fortæller om attraktionerne. Der er en guide ombord, men gæsterne må selv henvende sig til, hvis de vil vide noget konkret.

To af Canal Tours Copenhagens 17 kanalbåde kan bruges som restaurantbåde med plads til over 60 spisende gæster. Og det går godt i denne sæson med middagssejladser i Københavns Havn, sagde Mads Vestergaard Olesen, adm. direktør i Danmark for svenske Strömma, der ejer Canal Tours Copenhagen til standby.dk:

”Vores dinnercruises går forrygende i år. Vi har næsten udsolgt på alle afgange, så vi overvejer at udvide konceptet næste år. Samlet kommer vi i denne sæson op på næsten 600 dinnercruise-gæster.”

Undervejs serveres en tre-retters men. ”Vores middage er helt nede på jorden,” siger Rasmus Bo Bojesen om den sejlende menu. Maden kommer fra hans restaurant Tårnet på Christiansborg. Og der er kun en menu. Med i prisen er også lidt drikkevarer, herunder en lille flaske vin.

Med omkring 800.000 årlige gæster er Canal Tours Copenhagen en af Danmarks største turistattraktioner.

Også mange private bruger selskabets kanalbåde til bl.a. bryllupsreceptioner.

I højsæsonen har Canal Tours Copenhagen ca. 120 ansatte, herunder guider der taler mindst tre sprog.

Der tilbydes også i år special-cruises med temaer som blues, jazz og operette. Gæsterne kommer fra bl.a. hoteller og incomingbureauer.

Mere om bl.a. dinner cruises på: stromma.dk