Den rene elendighed – de er trætte alle sammen

  54

  Kommentar Af Ejvind Olesen

  Det er den rene jammerdal med danske ansatte i flyselskaberne. I hvert fald hvis man læste Politiken i går. De er bare så trætte alle sammen. Piloterne er så trætte, at de falder i søvn i cockpittet. De er så trætte, at når de kommer til hotellet, kan de ikke falde i søvn.

  Også på landjorden er den helt gal. I følge HK Luftfarts formand Nicolas Fischer, er de ansatte på jorden lige så trætte som dem i luften. De er udmattede og trætte af at laste fly, de er trætte ved skrankerne, og selv dem, der skal lave piloternes vagtplaner, er trætte.

  Vi mangler bare kabinepersonalet. De må snart komme med en melding. De er vel lige så trætte som piloterne. I reglen har de hårdere vagtplaner.

  Det hele starter – og har været fremme i udenlandske presse ved flere lejligheder- som en fagforenings strid med EU reglerne. De danske og europæiske luftfartsmyndigheder, der har det overordnede ansvar for flyenes sikkerhed, har ingen bekymringer. Det bør villige politikere heller ikke have. I så fald ville de selvfølgelig bremse EU-direktiverne.

  Dansk Pilotforenings formand, Mogens Holgaard risikerer at skræmme passagerer væk og gøre folk unødvendigt bange for at flyve. Hvis der er en risiko, har piloterne vel deres eget liv så kært, at de bliver på jorden.

  Det mest ynkelige er den stribe af anonyme piloter, som giver deres besyv med i Politiken og i radio og på TV. Sagen er åbenbart ikke så vigtig for dem, at de tør stå offentlig frem med deres kritik. Men med forvrænget stemme, vil de gerne være med.

  Mogens Holgaard og Nicolas Fischer gør deres bestillingsarbejde, som det ventes af deres medlemmer.

  Men de mange anonyme piloter er det svært at have medlidenhed med. Hvad med at vælge et andet arbejde? Der er masse af unge, veluddannede ledige piloter, som er parate til at tage over.

  Hvad mener du?

   

  Skrevet af