Danmark stadig i gastronomisk elite

mad restaurant kählerTURISME: Placeringerne var ikke så flotte som sidste år ved årets kåring af World’s 50 Best Restaurants, men Danmarks position som et af verdens gastronomiske hot spots blev fastholdt, da der forleden i London blev sat navn på verdens 50 bedste restauranter. København har f.eks. 18 Michelin-stjerner fordelt på 15 restauranter.

Københavnske Noma måtte overlade førstepladsen til spanske El Cellar de can Roca. Men Noma kom ind på en tredjeplads, mens københavnske Relæ blev nummer 45. Relæ blev kåret som årets bæredygtige restaurant.

”Internationale kåringer som denne vil altid søge det nye og anderledes. Derfor er det svært år efter år at fastholde sådan en førsteplads. Nomas fire topplaceringer de seneste seks år er på den baggrund utroligt imponerende, og med fire placeringer på top 100 har Danmark igen sendt et klart signal om vores høje gastronomiske niveau til resten af verden, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Uden for top 50 blev københavnske Geranium nummer 51 og Amass nr. 66.

Gastronomien er i dag et selvstændigt trækplaster, som får tusindvis af udenlandske turister til at søge mod Danmark. Udlændinge på besøg i Danmark omsætter hvert år for mange millioner kr. på de danske restauranter, og hver tredje udenlandske turist nævner ”mad” som én af grundene til at søge mod Danmark.

København har f.eks. 18 Michelin-stjerne fordelt på 15 restauranter – tre restauranter har to Michelin-stjerner.