625.000 flyvninger i dansk luftrum

0

lufthavn fly osloLUFTFART: 2014 blev godt år for Naviair, der styrer luftrummet over Danmark. Trods minimal vækst fik Naviair ”tilfredsstillende resultat” og leverede de procentvis største prissænkninger for ”en route” (overflyvning) trafik i Europa.

Naviairs resultat for 2014 blev før skat 89 mio. kr. mod 51 mio. i 2013. På Naviairs virksomhedsmøde i går, lagde bestyrelsesformand Anne Birgitte Lundholt vægt på, at omkostningsreduktioner medvirker til det gode resultat.

”Selv om vi sidste år stort set ikke fik vækst i lufttrafikken, fastholdt vi vores sunde økonomi,” sagde Anne Birgitte Lundholt. I 2014 håndterede Naviair ca. 625.000 operationer imod 624.000 i 2013.

Naviairs ejer, transportminister Magnus Heunicke, sagde: ”Når der ikke er presse til stede ved mødet i dag, er det fordi arbejdet gøres så godt, at der ikke er noget at komme efter. Naviair er en virksomhed som kender sin rolle. Jeg er glad for, at I udvikler virksomheden til gavn for samfundet og dermed er med til at skabe vækst.”

Der var sidste år operationer (overflyvninger, til/fra Danmark) på 48 pct. (flyvninger i dansk luftrum, som ikke lander/letter). TIL/FRA danske lufthavne: 45 pct. (flyvninger i dansk luftrum, som har afgang eller destination i dansk luftrum.) Internt i Danmark: 7 pct. (flyvninger i dansk luftrum, som har start og destination i dansk luftrum.)

Naviair rangerer kunderne efter omsætning (afgifterne er gradueret efter størrelsen af flyet samt efter distancen i luftrummet.)

TOP5 kunder, en route var sidste år: SAS (17,2 pct.), Norwegian (12,1 pct.), KLM (8,7 pct.), Ryanair (6,5 pct.) og British Airways (5,5 pct.)

Naviairs “Årsrapport 2014” kan læses på naviair.dk

Skriv en kommentar

Skriv din kommentar
Skriv dit navn